Acasă Blog Staţiunea Mamaia, promovată pe cele mai înalte vârfuri din lume!

Staţiunea Mamaia, promovată pe cele mai înalte vârfuri din lume!

62
0
DISTRIBUIȚI

Prin proiectul „7 Summits”, susţinut oficial de Asociaţia Litoral- Delta Dunării, cei mai noi ambasadori onorifici ai staţiunii Mamaia, Mihai Nenciu, Bogdan Ofiteru şi Nicolae Nicu Rotaru şi-au propus să escaladeze cel mai înalt vârf de pe fiecare din cele 7 continente: Everest (Asia) – 8.848 m, Aconcagua (America de Sud ) – 6.962 m, McKinley (America de Nord ) – 6.194 m, Kilimanjaro (Africa ) – 5.885 m, Vinson (Antarctica ) – 4.897 m, Elbrus ( Europa) – 5.642 m şi Kosciuszko (Australia ) – 2.228 m.

Prima etapă a proiectului a fost una de verificare, aclimatizare şi testare a echipamentelor şi s-a încheiat pe data de 16 iunie, când cei trei constănţeni s-au întors din Nepal, unde au urcat pe 3 vârfuri din munţii Himalaya: Kala Pattar (5640m), Chukkung Ri (5550m) şi Nangkar Tshang (5616m). Punctul culminant al traseului expediţional a fost tabăra de bază de pe Everest.

Duminică, 3 septembrie, incepe a doua etapă, cucerirea vârfului Elbrus din Rusia (5642m) – cel mai înalt vârf din Europa!

Declaraţie Mihai Nenciu : Din punctul meu de vedere, alpinismul este cel mai greu, dur şi solicitant sport din lume. Combină echilibrul, forţa fizică dar mai ales forţa psihică. E ca şi cum s-ar pune la un loc într-un singur sport baletul, gimnastica, maratonul şi şahul. Nu cred că există recorduri în alpinism, pentru că nu este un sport competitiv în care să mă compar cu x sau y. Singura comparaţie este cu mine însumi, dacă am reuşit să îmi depăşesc limita şi să realizez ceea ce mi-am propus, mă întorc de pe munte mulţumit. Atât eu, cât şi cei doi prieteni şi colegi de expediţie nu practicăm o activitate de stadion. Când ajung pe un vârf nu mă aplaudă nimeni, nu sunt ovaţionat, nimeni nu ştie că am ajuns acolo. Dar atunci când ajung pe un vârf mă simt campion, pentru că mi-am atins vârful interior. Iar asta este fabulos! Îmi doresc enorm de mult să reuşesc să duc la capăt acest proiect expediţional şi să îi fac mândri pe toţi constănţenii!

Am demarat acest proiect pentru a putea dovedi că nişte oameni absolut normali pot face performanţă atâta vreme cât depun efort şi pasiune în ceea ce fac. Să reuşeşti să rezişti la efortul fizic şi psihic, la mare altitudine, să te acomodezi, să găseşti puterea de a continua chiar şi atunci când simţi că eşti la capătul puterilor, eu zic că ar putea reprezenta un model pentru oricine. Nu eu trebuie să fiu un model, ci efortul pe care îl poate face un om în asemenea condiţii vitrege. Cam acesta este mesajul pe care am vrut să-l transmit : că oricare dintre noi, indiferent ce statut social are, poate evolua, îşi poate depăşi limitele şi poate să ajungă sus. Aceasta cred că este şi esenţa alpinismului, nu escaladarea unui vârf, ci depăşirea vicisitudinilor şi lupta pentru depăşirea greutăţilor ce apar până acolo. Plecăm de la malul mării şi sperăm să ajungem pe „acoperişul” fiecărui continent, unde vom pune tricolorul şi steagul staţiunii Mamaia. Doresc să mulţumesc în mod special doamnei Corina Martin si Asociaţiei Litoral – Delta Dunării pentru susţinerea şi sprijinul oferit în concretizarea acestui proiect expediţional. Totodată, aş vrea să îi amintesc şi pe cei ce au făcut posibil acest vis al nostru, acela de duce tricolorul şi numele oraşului Constanţa pe cele mai înalte vârfuri din lume: Turkish Airlines, JT Air, Decathlon, Hervis, Aqua Magic Mamaia, Exclusiv Auto, Weider Romania, Ministerul Afacerilor Externe, World Class Romania.

Declaraţie Nicu Rotaru: De când suntem copii ne dorim să ne întrecem, să urcăm în cel mai înalt copac, să alergăm cât mai repede, să o cunoaştem pe cea mai frumoasă fată din şcoală…
Cu trecerea timpului realizezi că unele au rămas aceleaşi, dar unele s-au schimbat… jucăriile au trecut la alt nivel şi dealurile copilăriei au devenit vârfuri înzăpezite…

Urcarea fiecărui vârf din programul 7 Summits se îngemănează cu toate dorințele ce ne-au urmărit copilăria şi ne face să fim mândri atunci când zici: am fost acolo, sau eu sunt acela.

Când ai un vis, închizi ochii și ai impresia ca poți fi acolo…

Noi trăim visul cu ochii larg deschişi, şi credem că prin noi mulți vor avea curajul să creadă că pot afirma: DA, și eu pot!!!
Iată că plecăm pe acoperișul Europei, primul vârf din cele 7 ce ne dorim să le bifăm, la scurt timp după aventura himalayană de acum doua luni.

Cum nici bine nu mi-am desfăcut bagajul, am clipit de două ori mai îndelung, și când am văzut viza pe pașaport am zis: hei!!! Iar se întâmplă!!!

Cu mine va urca și steagul cu fluturele mov DRAVET, pentru toți copiii mai puțin norocoși ce nu vor urca niciodată un vârf de munte…

Declaraţie Bogdan Ofiţeru:

„Entuziasmul şi optimismul alături de colegii mei se află la cote maxime. Mă simt norocos să fac parte dintr-o echipă puternică şi omogenă, şi cred cu tărie că Proiectul 7 Summits va fi un model pentru publicul larg, care este în dificultatea de a alege un mod de viaţă sănătos. Plecăm la acest „drum” totodată şi pentru a promova staţiunea Mamaia, litoralul şi Delta Dunării, oraşul Constanţa şi frumoasa noastră ţară, România.
Plec în această expediţie cu cele mai optimiste gânduri, alături de colegii mei Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru. Sunt pregătit atât din punct de vedere psihic, cât şi fizic. Ca în tot ceea ce fac în viaţă, consider că este o nouă experienţă şi, de ce nu, şi o mare provocare, luând în calcul că ne vom deplasa în extrasezon de ascensiune şi că ne vor aştepta fenomene meteo extreme.”

Declaraţie Corina Martin, Presedinte Federatia FAPT si Vicepreşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării:

„Incă din momentul în care i-am cunoscut pe cei trei sportivi constănţeni, mi-am imaginat cum ar fi ca steagul “Mamaia Style”, ce poartă numele Campaniei noastre oficiale de promovare, să fie înălţat pe Himalaya, apoi pe fiecare dintre cele mai înalte vârfuri ale lumii. Le-am propus celor trei să devină astfel Ambasadori onorifici ai staţiunii Mamaia şi, astfel, stabilim o nouă premieră în promovarea destinaţiilor de vacanţă româneşti, în lume. Asociaţia Litoral – Delta Dunării continuă astfel să promoveze destinaţia pe care o reprezintă, prin sport şi cu un proiect de atitudine şi curaj, aşa cum este “7 Summits”. După Himalaya, Mamaia cucereşte Rusia!

Le multumesc tuturor celor care ne sunt alaturi in noua provocare de a duce numele Mamaia, Constanta si Romania pe cele mai inalte varfuri ale lumii! Multumim pentru sustinere Turkish Airlines Constanta- Gunes Tanay, Hotel Bicaz Pirates Resort, Decathlon Romania, World Class Romania, Hervis, Exclusiv Auto, Direct Aeroport, agentiile Mistral Tours si Kalinka Travel – Andrei Vilcovan si sportivilor Horia Tecau, Catalina Ponor, Ozel Mustafa, Alex Arginteanu! Multumim pentru incurajare si sustinere Presedintelui CJ Constanta, Marius Horia Tutuianu, Primarului Constantei, Decebal Fagadau si Ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre! Multumiri Ambasadorului Romaniei la Moscova, dl Vasile Soare si Consulatului General al Rusiei la Constanta – Nikolay Belera si Vladimir Nachaev.

In mod special, le multumesc constantenilor si tuturor romanilor care ii vor insoti cu un gand bun si cu mandrie pe baietii nostri in provocarea de a cuceri cel mai inalt varf al Europei!
Constanta, SUS!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here