Acasă Blog Cum am intrat in Anul Nou pe rit vechi cu rusii lipoveni...

Cum am intrat in Anul Nou pe rit vechi cu rusii lipoveni dobrogeni…

759
0
DISTRIBUIȚI

In aceasta noapte, crestinii ortodocsi de rit vechi celebreaza intrarea in Noul An. Eu am intrat deja de aseara, alaturi de peste 200 de membri ai comunitatii rusllor lipoveni din Constanta si Dobrogea. Cand m-a sunat presedintele Comunitatii, Nicu Artion, aproape ca mi-am si imaginat deja ce bucurie, cata veselie , ce dans si muzica vor insoti intrarea in noul an….asa incat am lasat orice altceva aveam planuit si am confirmat.

Am trecut mai intai pe la Digi 24 Constanta, in Jurnal, in direct, ca sa povestim putin despre aceasat sarbatoare, si am plecat apoi la Restaurant Dorna din Mamaia, locatia perfecta pentru marea petrecere.

In ultimii 10 ani, am spus mereu si am si dovedit, prin zecile de evenimente organizate in campaniile noastre de promovare, ca bogatia, traditiile culturale, istoria, gastronomia, muzica si dansurile, aromele si povestile autentice ale minoritatilor noastre locale trebuiesc reunite in Brandul turistic al Constantei si Dobrogei, ca regiune turistica a Romaniei, ca un tezaur urias si de altfel unic in Europa.

De Comunitatea ruslor lipoveni m-am apropiat mai tarziu, abia in ultimii ani. Iar dupa ce am descoperit Rusia la ea acasa, am decis sa ne asumam, si eu si alti cativa temerari, deschiderea circulatiei turistice intre cele doua tari, ina mbele sensuri. Ca sa promovam rusilor destinatiile de vacanta romanesti, dar si sa organizam cat mai multe tururi si excursii fascinante in Moscova si la Sankt Petersburg.

ATENTIE – au inceput deja inscrierile pentru primul grup organizat de la Constanta! Numarul locurilor este limitat, dar cererile ne depasesc asteptarile…Detalii pe pagina agentiei Mistral Tours.

Aseara, la Restaurantul Dorna, petrecerea a fost asa cum ma si asteptam deja. Si daca nu ati vazut niciodata rusi sau lipoveni la dans si la cantat, ar trebui sa faceti asta cat mai curand, la una din Serile rusesti pe care am hotarat sa le organizam de acum inainte, ca sa descoperiti si voi cat de frumoasa si de bogata este Dobrogea noastra. ACASA.

Georgiana Chirita, Rodica Rodion, Alex Onofrei si ansamblurile de dansatori, veselia si chiuiturile – au fost fermecatori si fermecatoare, iar prietenia si sinceritatea cu care te primesc intre ei rusii lipoveni (dupa convingere…) te cuceresc iremediabil!

De cateva minute, deja Anul Nou a intrat in casele lor. Ale prietenilor si colegilor si vecinilor nostri de pamant dobrogean. Asa ca folosesc acum acest prilej sa le spun „La Multi Ani! “ si se le trimit ganduri de An nou cu sanatate, prosperitate, buna pace si bucurii nemasurate tuturor cestinilor ortodocsi de rit vechi si in mod special, cu toata prietenia si caldura, rusilor lipoveni dobrogeni!

Snovam godam prazdravleaiu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here