Acasă Blog Constanta Old Town

Constanta Old Town

543
1
DISTRIBUIȚI

Ma fascineaza. Constanta veche. Cu cat mai veche, cu atat mai pretioasa.
Constanta Old Town, cum am numit eu de la inceput centrul vechi, care apare in majoritatea fotografiilor, la fel de mult precum apare Cazinoul – simboluri, ambele, pentru fotografiile de-atunci, ca si pentru fotografiile de-acum, de peste zeci de ani. Si totusi, de un farmec irezistibil, pentru mine.


Un aer de istorie si de vremuri apuse frumos, prin timp.

Ma fascineaza, mai ales, chipurile. De cate ori sa se mai fi repetat aceleasi fizionomii, de-atunci? Si prin ce alte colturi de lume, in care timpuri au ajuns? Si totusi…dobrogeni. Si totusi, readusi la viata, peste decenii, in alte chipuri, in care s-au amestecat trasaturi, fizionomii, culori de ochi, linii de pometi si curburi de sprancene, contur de buze si culori de par si de ten….

Ma fascineaza amestecul clar de alb si de negru al vremii. Ori alb, ori negru… Lumea in simplitatea vremii. Oameni si timpuri fara telefon, fara facebook, fara whatsapp…dar cu principii, cu morala, cu maniere, cu respect si cu greutate de cuvant. Constanta veche. Cu cat mai veche, cu atat mai pretioasa. Nu avem dreptul sa uitam. Nu avem dreptul sa ingropam istoria, trecutul, radacinile. Ele vorbesc despre cine suntem azi. Daca mai semanam…daca ne mai meritam trecutul… As face un Muzeu al Istoriei orasului. Nu de arheologie. Ci al epocilor, toate, cu imaginile si patina lor. Privind inapoi cu mandrie…privind inainte cu speranta. Intr-o zi, orasul acesta trebuie sa aiba conducatorii pe care ii merita istoria sa.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here