Acasă Blog Bun venit, 2019!

Bun venit, 2019!

1624
1
DISTRIBUIȚI

Am sărbătorit intrarea în Noul An în România, la fel ca în ultimii 6 ani. Acasa, cum spun eu. La Mamaia.

Dupa mine, am facut o excelenta alegere atunci cand mi-am convins prietenii sa mergem la Diplomatic,in Mamaia. Pe langa frumusetea si eleganta organizarii si a locatiei, trecand peste meniul bogat si bine ales, cel mai important la orice petrecere este sa ai muzica buna si un program special.

Nota maxima in toate, pentru Diplomatic!

Muzica, insa, a fost un regal intocmai pe gustul meu. O formatie de cover-uri, din Bucuresti, cu care am dansat neintrerupt, tot programul lor. Se numesc Megaphonics si sunt foarte buni! (Multumesc, Tinna!). Muzica anilor 80-90, in preferintele mele, a incins tot ringul, dupa ce am dat noi, masa 19, startul distractiei. Au urmat muzica armaneasca , foarte iubita la noi si datini si dansuri dobrogene. Dar noaptea a curs apoi pe ritmuri turcesti si tataresti, cu care eu mi-am inceput si anul care tocmai s-a incheiat.


Cu exact un an in urma, petreceam la Restaurant Mandala, in exact aceleasi ritmuri. Proprietarii celor doua restaurante fac parte, chiar, din aceeasi familie de tatari. Din pura intamplare, desi sunt convinsa ca nimic nu e intamplator, anul 2019 m-a gasit tot in ritmuri tataresti, in cealalta extrem a statiunii Mamaia, cu oameni din aceeasi familie. Pentru mine, a fost exact ce imi doream.

Nu pot sa nu remarc ca acesta a fost un adevarat Revelion DOBROGEAN, asa cum il vad eu. Felul in care sute de meseni au dansat pe TOATE ritmurile, de la turcesti la grecesti si de la tataresti la aromane si iar la hore si invartite – este exact spiritul si forta Dobrogei ca regiune a Romaniei. Felicitari proprietarilor si echipei Restaurantului DIPLOMATIC Mamaia, pentru decor, meniu, servire ireprosabila, program muzical, atmosfera si eleganta!  Tocmai prin armonia si prietenia si gustul pe care noi, dobrogenii, l-am dezvoltat pentru toate aceste culturi, traditii, ritmuri si arome, tocmai prin aceasta bogata si complexa multiculturalitate – suntem si ramanem cea mai interesanta si atractiva regiune turistica a Romaniei, din acest punct de vedere. Al mixului de culturi si spiritualitate. O bogatie impresionanta. O armonie desavarsita, care se resimte chiar intr-o simpla petrecere de Revelion sau la orice alt eveniment. Exact acea bogatie de ritmuri, gastronomie, muzica, arome si culori cu care eu am construit „Seara Dobrogeana”, eveniment de Cina cu Show multietnic, marca a agentiei mele, Mistral Tours, eveniment unic in Romania. Dobrogenii au invatat versurile la „Maria me” si la „Un trandafil creaste la firida mea” si danseaza turceste in mod natural si cu bucurie. Amestecam cafeaua turceasca cu cea greceasca la gusturi si preferinte, mancam baclavale si de la unii si de la ceilalti si stim cu totii sa facem placinta dobrogeana.

9

Si asa a inceput 2019! Un An Nou inseamna, intotdeauna, un nou inceput. Drum nou! Premonitoriu, masa noastra nici nu exista pana cu doua zile mai inainte. S-a „inventat” si pozitionat cand am aparut noi, pe 30 decembrie, sa ne inscriem la Revelion. Nu intamplator, poarta numarul 19. Adunand cifrele, ajungem la mesaj. Cifra 1. De inceput de drum.

2018 a fost pentru mine un an de schimbare de directie. Mi-am impus si am invatat sa nu mai fiu a tuturor si peste tot si in orice moment si cu orice efort si sacrificiu. M-am intors catre mine si drumul meu si m-am ocupat mai intai, in sfarsit, de constructie si proiecte pentru agentia mea de turism, cu care implineam 20 de ani, dar careia i-am furat pe ultimii 10, cat am fost dedicata, major si in absolut voluntariat, promovarii Litoralului, Deltei Dunarii, Dobrogei si turismului romanesc.
Stiu bine ca, in continuare, in ritmuri turcesti, grecesti, tataresti si dobrogene, voi continua sa fiu cel mai aprig promotor de turism romanesc. Si de DOBROGEA, pamant romanesc, pamant bogat si fascinant. Pamantul din care si eu m-am nascut si caruia ii port, pana la capat si cu credinta, respect si recunostinta.
Dar acum o sa fac asta, altfel.

Pentru 2019, nu mi-am fixat obiective, termene, targeturi. E mult mai simplu. Este cum am simtit ca vreau. Pentru mine, o sa fie Anul in care las totul in mainile lui Dumnezeu. Nu planific, nu dirijez, nu butonez, nu fac proiectii, nu conduc, nu comand, nu ordon. Am invatat, deja, in anul care a trecut, sa ma apropii de Dumnezeu, prin credinta, atat de tare si atat de puternic, incat sa ii predau comanda. Am lasat garda jos, am primit, am ascultat, am invatat. Am inceput sa gandesc si sa lucrez pentru mine si asta voi continua sa consolidez. Dar drumul meu este, de-acum, condus si indrumat divin, pentru ca am invatat sa am incredere.

Si mai simt nevoia sa fac ceva. Curatenie in viata mea, in mintea si in sufletul meu. Fac loc pentru oamenii potriviti mie, pe drumul pregatit pentru mine. Tot ce nu mi-a fost sortit si potrivit ramane in anul care tocmai s-a dus. Asa am hotarat. Asa am stabilit. Pentru ca sunt gata de drum, cu sufletul curat si deschis. Nu mai am chiar tot timpul din lume, asa ca spatiul si timpul care imi raman se vor umple cu momentele si oamenii potriviti mie si sufletului meu.
Cei care inca poarta masti si care inca joaca roluri vor afla ca nu mai impartim acelasi drum. Imi place scena, dar numai atunci cand cant si dansez, adica atunci cand aleg, de bunavoie,sa fiu adevarata si sa impart ce simt si ce sunt cu cei care mi se afla in preajma.
De aceea si cant si dansez, adesea. Exprim. Impart. Daruiesc. Sunt adevarata. Iar langa mine, in 2019, au loc numai oamenii ca mine. Cei care isi impart sufletul, deschis, cu mine.

Ah…si mai vreau ceva. Sa iubesc si sa primesc iubire! E timpul potrivit. Nu v-am spus? Pe mine ma indruma Dumnezeu, asa ca, pur si simplu, stiu.

Drum Bun, 2019! Cu Dumnezeu, inainte!

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here